HTML

Friss bejegyzések

Friss bejegyzések

Címkék

Utolsó kommentek

  • Oszkarinyo: Mi ez a pangás itt nálatok? (2009.12.21. 12:42) Ez a blog...
  • pannacotta: www.utcart.blog.hu Gyertek kommenteljetek!Az utcart egy többszerkesztős utcaszínházzal és public ... (2009.07.08. 19:17) Ez a blog...
  • Boronkay SOma: hááát, olyan ska, funky. Nézd meg youtube-on. És igen, a színház földszinti részében, a Foyerben v... (2009.06.21. 03:22) 15. Nemzetközi Schillernapok - Mannheim
  • Esztipeszti: milyen zenét játszik az a zenekar? hol volt a jó koncert a színházban? a büfében? és milyen színű ... (2009.06.20. 23:05) 15. Nemzetközi Schillernapok - Mannheim
  • Kolozsi Borsos Gabor: Sziasztok! Egy kis tévedés történt a kikotoujsag.blogspot.com/ cím nem a Marosvásárhelyi Színművés... (2008.07.30. 16:17) Ez a blog...
  • Utolsó 20

Archívum

2007.12.02. 14:37 fancsikai

II. Gesztus Fesztivál



december 3-9. között a SÍN Kulturális Központban


Újra Gesztus Fesztivál és egyre szélesebb, színesebb palettával!

A tavalyi megnyitó és a tavaszi I. Gesztus Fesztivál után az idei őszi évadban is megrendezi valódi összművészeti fesztiválját december 3-tól 9-ig a Gesztus Műhely Egyesület a SÍN Kulturális Központban (XVIII. Lenkei u. 17-19.).

A fesztivál keretében kiállítást láthatnak az érdeklődők Schiller Kata kiváló színházi fotográfiáiból, és festészeti tárlat nyílik december 3-án, a fesztivál első napján Krizsán Zoltán festőművésznek a SÍN hatalmas tereihez illő, nagyméretű táblaképeiből.

Mindkét kiállítás megnyitóját tehetséges fiatal táncosok ez alkalomra készített performanszai kísérik.

Helyet kap most első ízben programunkban a videoművészet is: lengyel táncvideókat és egy multimédiás videoinstallációt láthatnak az érdeklődők a fesztivál ideje alatt minden nap.

A műsorra tűzött produkciók között a hazai kortárs táncélet jól ismert szereplőinek egy-egy új darabja szerepel, premierrel várja a táncrajongókat Nagy Zoltán, Pataky Klári, Juhász Kata és Nagy Andrea is. Az esték rend szerint több fellépőt is felvonultatnak, rövidebb lélegzetű önálló koreográfiával jelentkezik a táncosként jól ismert, mások darabjaiban sokat és kiválóan játszó Nemes Zsófia, valamint a Frenák Pál Társulat jelenlegi magját képező és az utóbbi időben co.ffein project néven bemutatkozó Baranyai Balázs és Várnagy Kristóf.

Felbukkannak a SÍN-ben ez alatt az egy hét alatt a performansz különböző válfajai is: a Finita la Comedia társulat előadását eddig mindössze egyszer, a Műcsarnokban láthatta nemrégiben a közönség, Csáki István pedig az irodalmat és a képzőművészetet házasítja össze egy happening erejéig, lakodalmukra hivatalos a közönség is...

Tovább szélesedett a korábbiakhoz képest a fesztivál szépirodalmi kínálata: immár visszatérő vendégünk a Puskin utca című folyóirat gárdája, akik ezúttal nem kevésbé jelentékeny írókat, költőket hoznak magukkal, mint Garaczi Lászlót és Kukorelly Endrét, de komoly érdeklődésre számíthat a női irodalmi est, ahol Bódis Kriszta és Kiss Noémi a testekről vallanak.

Külföldi fellépőink ezúttal Prágából illetve az Egyesült Királyságból érkeztek. A csehek egy tánc- és egy színházi előadással mutatkoznak be, Albert’s fear című darabjuk alighanem a komédia kedvelőinek okoz majd kellemes perceket. Az angol táncos duót minden bizonnyal a fesztivál „korelnökei” és egyben sztárjai mutatják be: a koreográfus Matthew Hawkins a világ jelenlegi legnagyobb és legelismertebb társulatainál így a Rambert-, a Random-, és a Scottish Ballet-nál, valamint a DV8-nél (UK) tanít, a kontinensen pedig a Rosas-nál (B) és a Ballet Preljocaj-nál (F).

Partnere az a Diana Payne-Myers, akit fél évszázadnyi balett, varieté és színházi pályafutás után, túl a nyolcadik X-en, a DV8 világsikerű előadásaiból ismert meg a szélesebb közönség. Az itt bemutatott duó a kritikusok díját nyerte el az idei edinburghi színházi fesztiválon.

Végül a fesztivál zenei kínálata is bővült, mégpedig az élő zene irányába. Ismét olyan fiatal zenekarokat mutatunk be, melyek tehetségüket már bizonyították, mindössze a népszerűség várat magára a házuk táján. Ebben próbálunk segíteni a Jazzszerű és a Bijou együttesnek, valamint az egészen különleges, egyszemélyes Farkas Misi-zenekarnak.

Első ízben gondoltunk a legfiatalabb korosztályra is: a fesztivál zárónapján, vasárnap délelőtt bábelőadással várjuk a gyerekeket, amivel szeretnénk hagyományt teremteni, és folytatni azt a 2008 áprilisára tervezett 3. Gesztus Fesztiválon.

további információk, részletes program: itt

Szólj hozzá!

Címkék: ajánló


A bejegyzés trackback címe:

https://intenzivosztaly.blog.hu/api/trackback/id/tr26249676

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása